Universiteit-Oudjaarsavond, Salamanca 2012

Het is bijna zover: Oudjaarsavond van de universiteit. Geheel volgens de traditie, vindt het twee weken voor 31 december plaats op dinsdagnacht de 15e.

Nochevieja Universitaria - Universiteit-Oudjaarsavond
Wat is universiteit-oudjaarsavond precies? Er zijn een aantal verwijzingen te vinden in Spaanse blogs: "Nochevieja Universitaria de Salamanca", "Nochevieja Universitaria de Salamanca huérfana" en “Vuelve la Nochevieja Universitaria”. De traditie is relatief nieuw, gezien de eerste 10 jaar geleden plaats vondt. Dit jaar is officieel de 7e universiteit-oudjaarsavond, maar het is een paar jaar voor 2004 al begonnen zonder officiële organisatie. Het is allemaal ontstaan door een groep studenten die wel van een feestje hielden en altijd op zoek waren naar nieuwe manieren om zichzelf te vermaken. Zo besloten ze spontaan om oudjaarsavond op de laatste donderdag van het semester te vieren vlak voordat de kerstvakantie zou beginnen. Het was een manier waarop ze samen het einde van het jaar konden vieren aangezien veel studenten die in Salamanca studeren uit verschillende delen van Spanje komen en anders niet bij elkaar konden zijn voor oud&nieuw. En zo is het allemaal begonnen… het idee van de studenten om oudjaarsavond op kleine schaal met vrienden te vieren is uitgegroeid tot iets groots met als resultaat een geheel nieuwe traditie in Salamanca. Het feest is zonder twijfel een onmisbaar feest geworden in het universiteitsleven.

Het begint allemaal op Plaza Major om 10:30pm met live muziek van DJ Javi Reina en violist Miguel Lara voordat de klok 12 slaat. Bij elke klokslag zullen we een marshmallow eten (in plaats van een druif wat de normale traditie in Spanje is). Daarna zullen we de menigte volgen naar de bars om het feest verder te vieren. Al zin gekregen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten