Naschoolse activiteiten van 16 april tot 20 april


Maandag 16/04 19.00u: Vrije avond. Vandaag is een exclusieve feestdag in de provincie van Salamanca. Dit valt altijd op de eerste maandag na paasmaandag. Op deze dag verzamelen mensen op het platteland om te genieten van de traditionele hornazo, een taart gevuld met saus en hardgekookte eieren. De oorsprong van deze feestdag gaat terug tot de zestiende eeuw, wanner Koning Philip II orders gaf om de prostituees die in het brothel Huis van Salamanca woonden tijdens de lente uit de stad te verbannen. Vanaf Aswoensdag verlieten de prostituees hun verblijf en verhuisden naar de andere kant van de rivier de Tormes. De persoon die verantwoordelijk was om voor deze vrouwen te zorgen was de “Vader van de prostituees”. Deze figuur vergezelde de studenten om de prostituees op te halen, altijd de maandag na paasmaandag (Lunes de Aguas).

Dinsdag 17/04 19.00: Voetbal. We gaan voetbal spelen, we zullen zien wie wint! Prijs: uw consumptie + deelname per spel (tussen 1-2 euro). Afspreekplaats: Tía Tula – Geschatte duur: 1u.

Woensdag 18/04 19.00u: Kookles. Je leert hoe je tapas Vascas klaarmaakt en daarna kan je ervan eten. Prijs: 8 euro. Afspreekplaats: Tía Tula. Geschatte duur: 1u.
 
Donderdag 19/04 20.15u: Cinema. “LA MISIÓN” Roland Jossé (1986) – cinema en religie. Prijs: 1 euro. Afspreekplaats: Tía Tula – Geschatte duur: 125 min. In het theater van Plaza de Santa Teresa.

Vrijdag 20/04 20.30u: Theater. Hommage aan het werk van Jardiel Poncela Eloísa, met humor en sociale thema’s van de 21e eeuw. Ciclo de Muestra Universitaria de Artes Escénicas – Theater Juan del Enzina. Afspreekplaats: Tía Tula. Geschatte duur: 1u30.
 
Vergeet niet om op voorhand in te schrijven voor de activiteit aan de receptie (het minimum aantal deelnemers voor elke activiteit is 3). Als er geen prijs vermeld is, dan is de activiteit gratis. We raden onze studenten aan om deel te nemen aan de activiteiten zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen, hun kennis van de Spaanse cultuur kunnen uitbreiden en hun Spaans kunnen oefenen en verbeteren op een toffe manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten