Feria municipal del libro

Momenteel is er terug de jaarlijkse gemeentelijke boekenbeurs in Salamanca.
Als je tussen 5 en 13 mei 2012 op de Plaza Mayor komt, kan je er niet naast kijken: er staat een enorme constructie met allemaal kleine boekenwinkeltjes. Maar liefst 25 boekenwinkels uit Salamanca nemen deel aan deze boekenbeurs en zij hebben elk hun eigen standje waar ze hun boeken verkopen.
Dit jaar staat de boekenbeurs volledig in het teken van Miguel de Unamuno, waarschijnlijk de bekendste schrijver van Salamanca. In 2012 wordt de 75e verjaardag van zijn overlijden gevierd en dit is ook te merken op de boekenbeurs. Naast verschillende activiteiten die volledig rond zijn werk draaien is er ook een enorme tentoonstelling met een selectie van zijn boeken en een overzicht van zijn leven. Hiervoor is er in het midden van de Plaza Mayor een aparte ruimte voorzien.
Maar er is nog veel meer. Speciaal voor de jeugd is er een kinderbibliotheek aanwezig en voor ook voor volwassenen is er een aparte afdeling waar je de laatste nieuwe boeken vindt. Daarnaast zijn er ook verschillende poëziemomenten.
Als eerbetoon aan Germán Sánchez Ruipérez, een zeer gewaardeerde schrijver van Salamanca die onlangs overleed, is er op 8 mei een hommage in het Teatro Liceo.
Het is duidelijk dat deze boekenbeurs een zeer interessant evenement is voor iedereen die ervan houdt om af en toe een goed boek te lezen. Bovendien zijn er op verschillende tijdstippen signeersessies door auteurs. En dit alles met aangename live muziek op de achtergrond!
Via de volgende link kan je alle informatie over deze boekenbeurs terugvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten