Meer geslaagden voor het DELE examen

DELE is de afkorting van `Diploma de Español como Lengua Extranjera´ en het betekent `Diploma voor Spaans als Vreemde Taal´. De DELE diploma´s zijn de enige diploma´s van het Spaanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport die de kennis en beheersing van de Spaanse taal aantonen op internationaal niveau. Ze worden wereldwijd erkend door particuliere ondernemingen, de kamers van koophandel en door zowel particuliere als openbare onderwijsinstellingen.

De examen-sessie van afgelopen mei is de belangrijkste van de drie die gehouden worden gedurende het hele jaar (mei, augustus en november). Deze mei-sessie vertegenwoordigt gemiddeld 65% van het aantal inschrijvingen per jaar. Er kunnen examens afgelegd worden op de zes niveaus van het CEFR.


Een totaal van 43.000 personen is op 25 en 26 mei begonnen aan de DELE examens. Dit komt neer op een
groei van meer dan 3% in het aantal geregistreerde afleggers van het DELE examen ten opzichte van mei 2011. De test werden daarnaast gehouden in meer dan 750 examencentra, dit aantal ligt 7% hoger dan vorig jaar. Deze stijgingen bevestigen een groeiende vraag naar officiële certificering van kennis van de Spaanse taal. U kunt hier meer lezen over de DELE examens 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten