Blog van de Spaanse talenschool Tía Tula Spaans leren in Salamanca, Spanje. Spaanse talenschool Tía Tula 蒂亚图拉 博客 (blog de Tía Tula en chino) ティアトゥラ スペイン語学校のブログ (blog de Tía Tula en japonés) Blog van de Spaanse talenschool Tía Tula Blog da Tía Tula, Colégio de Espanhol Blog di Tía Tula, Scuola di Spagnolo Blog de l'école d'espagnol Tía Tula Tía Tula Spanish School Blog Blog de Tía Tula, Colegio de Español

Uitstap naar Zamora

In dit bericht vertel ik jullie wat meer over de uitstap naar Zamora dat we met enkele studenten van de school gedaan hebben.
Zamora is een stad in het noordwesten van Spanje, dicht bij de grens met Portugal. De stad wordt doorkruist door de Duero (rivier), waar ze vanaf eind maart boottochtjes op aanbieden. Er was uiteraard meer te zien in deze stad dan een rivier. Zamora telt 24 kerken in Romaanse stijl, wat het de stad maakt waar je de meeste kerken in die stijl kan vinden in Europa.
Tijdens onze wandeling door de stad zijn we ongeveer 15 kerken gepasseerd, wat toch al een heel aantal is.
Op internet heb ik onlangs een artikel gelezen over de ‘heilige week’ (Pasen) in Zamora. Tijdens die week worden er een heleboel activiteiten georganiseerd en viert iedereen mee! Wanneer wij met de studenten op citytrip waren in Zamora waren er al een heleboel mensen liedjes aan het oefenen om tijdens de evenementen te zingen. Het leuke was dat er in die groep mensen van alle leeftijden aan het samenwerken waren.
We namen foto’s van enkele mooie uitzichten. Er is één foto die ik erg speciaal en symbolisch vond. Het is een foto van een verbinding tussen 2 gebouwen. Ik kan niet meteen zeggen waarom, maar ik vond dit heel mooi om naar te kijken.  De 2 gebouwen die verbonden waren, waren erg verschillend. Het liet me denken aan de groep van personen waarmee we de stad bezochten. We zijn allemaal compleet verschillende personen, van verschillende landen (België, Korea, Japan, Engeland, Tsjechië & de Verenigde Staten), maar ondanks al onze verschillen, komen we allemaal heel goed overeen en hadden we een fantastische dag samen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten