Real Madrid – Real Sociedad!

Mijn eerste weekend spendeerde ik niet in Salamanca, maar in Madrid om hier een wedstrijd van Real Madrid bij te wonen samen met mede-studenten. Zaterdagochtend vertrokken wij met de bus richting Madrid, naar het stadium ‘Santiago Barnabeu’. (+/- 2,5 uur)

Met de metro reisden we naar het centrum, waar we verschillende bezienswaardigheden bezochten, o.a.: Plaza Mayor en Puerta del Sol. Vervolgens keerden we terug naar het stadium om de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Sociedad te bewonderen. De sfeer in het stadium was geweldig, vol enthousiaste Real Madrid supporters en we hadden een mooie wedstrijd uitgekozen.

Na de wedstrijd, hoe kan het ook anders, aten we tapas. Waarna we in ons appartement (geboekt op www.airbnb.com) naborrelden.

Het metro netwerk is erg makkelijk en bruikbaar in Madrid, ondanks dat hebben we veel kilometer te voet afgelegd en hierdoor erg veel van de stad gezien. Aan het eind van de middag vertrokken we weer terug richting Salamanca met de trein. (+/- 2,5 uur)


Het is dus goed te doen om in een weekend Madrid te bezoeken vanaf Salamanca. Het openbaar vervoer in Spanje is goed geregeld en makkelijk te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om vanuit Salamanca meerdere steden te bezoeken.

Liane - Student Tia Tula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten