El LOBO DE WALL STREET

EL LOBO DE WALL STREET
Misdaad - Komedie - 180 minuten

El lobo de Wall Street - The wolf of Wall Street
Woensdagavond hebben de studenten hun eigen bioscoopbezoekje georganiseerd naar de film: ´El lobo de Wall Street´, beter bekend als ´The wolf of Wall Street´. De film begon om 20.10 in de bioscoop ´Cines van Dyck´, waar op woensdag een ticket slechts €3,50 kost. Zorg dat je op tijd komt wanneer je op woensdag de bioscoop wilt bezoeken, want hier komen enorm veel mensen op af!

De film was, zoals alle films in Spanje, gesynchroniseerd en dus volledig spaanstalig. Let op: er zijn een aantal data waarop de films in het Engels worden afgespeeld met Spaanse ondertitelingZie hiervoor (VO): CINES VAN DYCK

Samenvatting:
Eind jaren ´80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. 
Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen. (moviemeter.nl)
De film duurt 3 uur, wat voor een bioscoopbezoek aan de lange kant is. Maar het was zeker een goede oefening om Spaans te oefenen en bekend te worden met Spaanse uitspraken, zoals: Tomar el pelo, wat plagen / voor de gek houden betekent. 
Andere Spaanse films van het moment die het bekijken waard zijn, zijn: La vida secreta de walter mitty // El médico // La ladrona de libros.
¡Qué te diviertas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten