Goya awards 2014, een liefdesverklaring aan de Spaanse filmmakers!


De Goya awards of Annual academy awards zijn een aantal awards die bestaan uit een  bronzen borstbeeld van Francisco de Goya door de beeldhouwer José Luis Fernández en worden jaarlijks uitgereikt door Academy of Motion Picture Arts and Sciences van Spanje wat ze elk jaar vieren, tussen de laatste dagen van januari en de eerste dagen van februari gevolgd door de uitreiking van de Oscars. Het doel is om de beste professionals in elk van de technische en creatieve specialiteiten belonen.

Bovendien is in dezelfde ceremonie een uitreking van Goya of Honor, een award voor het werk van een filmmaker van een specialiteit, dit wordt door de Raad van Bestuur beslist.

Deze keer, de raad onderscheid daarnaast scenarioschrijver Jaime de Armiñán voor "een gepassioneerde toewijding aan het medium film vanaf de jaren zestig, het creëren van een bioscoop begaan met hun tijd en uit de geschiedenis betreffende verdragen en overeenkomsten."

“Met zekere blijheid en verdriet” ontvangt Jaime de Armiñán zijn benoeming voor Goya de Honor 2014¨

“Het raakt me om de vereerde te zijn omdat we tegenwoordig geen films maken. Een filmmaker trekt zich nooit terug, ik heb een bijna afgeschreven scenario en ik schrijf bijna elke dag. Zowel ik als mijn karakter kunnen niet met pensioen, dat doen we alleen als we naar het graf gaan.¨, zegt een opgewonden Jaime Armiñán.

De 28e editie van de Goya Awards wordt deze zondag 9 februari gevierd.

De films die zullen strijden voor het ontvangen van de award zijn:

                             - 15 años y un día -
15 jaar en één dag kronieken de relatie tussen een onrustige tiener en zijn grootvader Max, een gepensioneerde militair die in een dorpje woont aan de Costa de la Luz. Wanneer Jon van school wordt gestuurd, besluit Margo, haar moeder om hem weg te sturen met het doel dat Max zijn gedrag aanscherpt. Het zal niet makkelijk zijn. Jon houdt van gevaar, en exmilitair is een man van gewoontes die zich heeft gevestigd in een zeer comfortabele zin van het leven. De twee zullen met hun angsten en beperkingen  worden geconfronteerd.

- Caníbal -
Carlos is de meest prestigieuze kleermaker van Granada, maar ook een moordenaar in de schaduw. Het heeft geen spijt, geen schuldgevoel, totdat Nina  in zijn leven verschijnt. Zij komt achter de ware aard van zijn acties, en zo onstaat, voor de eerste keer, de liefde. Carlos is het kwaad en niet van zichzelf bewust, terwijl Nina de onschuld zelve is. Zo ontstaat het liefdesverhaal van een demon.

- La gran familia española -
In het leven, zoals met voetbal, de formule voor het hebben van succes is een mix van strategieën, beslissingen, verlangen, enthousiasme, integriteit, aandrijving, en natuurlijk een beetje geluk. 

- La herida -
Ana is 26 jaar oud. Buiten haar werk heeft zij serieuze problemen op relationeel gebied. Zij weet het niet, maar ze lijdt aan het borderline syndroom, dit is een belemmering voor haar grootste wens om gelukkig te zijn. 

 -Vivir es fácil con los ojos cerrados -
In 1966 arriveert John Lennon in Almería om een film op te nemen. Paco neemt een pauze van zijn baan voor een aantal dagen om hem te ontmoeten. Hij reist samen met Juanjo en Belén, twee jonge vluchtelingen. Almería in 1966 gaat voor deze drie een onvergetelijke bestemming zijn.

In deze link kan je de volledige lijst van alle kandidaten vinden:

En hier kan je alle genomineerden vinden:


¡La suerte está echada! : There is no going back now.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten