Excursie naar Segovia en Ávila

Afgelopen weekend was er een excursie naar Segovia en Ávila, twee prachtige historische steden op nog geen twee uur rijden van Salamanca.

Segovia
Segovia is gelegen op een hoogte van 1000 meter aan de voet van de Sierra Guadarrama. De stad bezit twee monumenten die een bezoek meer dan waard zijn: Het middeleeuws kasteel het Alcázar de Segovia en een Romeinse aquaduct.
 
 
Alcazar de SegoviaHet Alcázar de Segovia is gebouwd in de twaalfde eeuw en onderging gedurende lange tijd vele verbouwingen. Alfons VI had een belangrijk aandeel in de bouw van het Alcázar en latere koningen van Spanje hebben hun steentje bijgedragen om tot de huidige indrukwekkende stijl te komen. Vorstin Isabella financierde van hieruit de eerste reizen van Columbus wat leidde tot de ontdekking van Amerika, ze huwde hier de koning van Aragon, zodat Spanje ontstond en Filips II bestuurde hiervandaan De Nederlanden.
 
Het Romeinse aquaduct is bijna 30 meter hoog, heeft een totale lengte van 728 meter en was onderdeel van de 16 kilometer lange waterleiding tussen Ríofrío en Segovia. Het is opgebouwd uit zo’n 25.000 stenen, zonder dat er gebruik gemaakt is van cement. Het aquaduct was nog tot eind 19e eeuw in gebruik. 
 
 
 
Ávila
Ávila is de hoofdstad van Castilla y Léon en de hoogstgelegen (en koudste) hoofdstad in Spanje. De stad is vooral bekend om haar goed bewaarde middeleeuwse muur die, samen met de binnenstad en de kerken buiten de muur, zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
De kathedraal van de stad is gebouwd in de XII-XV de eeuw. In deze kathedraal ligt Adolfo Suarez begraven, de eerste president na het herstel van de democratie na het regime van generaal Franco.
Teresa de Avila
Ávila is de geboorteplaats van schrijfster Teresa de Ávila (1515 - 1582), een van de heiligste figuren in het aarts katholieke Spanje. Over haar geboortehuis is een kapel en een kerk gebouwd en in een bijgebouw is naast diverse souvenirs zelfs een vinger - inclusief ring - van haar te zien.
 

2 opmerkingen:

  1. Top blog! Voor studenten die voor een Erasmus kiezen, kies dan zeker weten voor Madrid! Een geweldige stad voor studenten. Wil je meer informatie over Madrid of weet je al dat je naar Madrid gaat en zoek je een kamer? Bezoek onze website eens. www.madrideasy.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het blijft goed om te zien dat er nog steeds excursies gekoppeld worden aan het leren van talen. Tijd rondbrengen met de locals van de taal draagt echt bij aan het betere leren verstaan en spreken van de taal.

    BeantwoordenVerwijderen