Blog van de Spaanse talenschool Tía Tula Spaans leren in Salamanca, Spanje. Spaanse talenschool Tía Tula 蒂亚图拉 博客 (blog de Tía Tula en chino) ティアトゥラ スペイン語学校のブログ (blog de Tía Tula en japonés) Blog van de Spaanse talenschool Tía Tula Blog da Tía Tula, Colégio de Espanhol Blog di Tía Tula, Scuola di Spagnolo Blog de l'école d'espagnol Tía Tula Tía Tula Spanish School Blog Blog de Tía Tula, Colegio de Español

Picknick op Lunes de Aguas

Maandag was het Lunes de Aguas in Salamanca. Het verhaal achter deze feestdag gaat als volgt: gezien de heilige week gelijk staat aan puurheid, moesten alle prostituees Salamanca verlaten voor de start van de heilige week (Semana Santa). Ze verbleven dan voor ongeveer 2 maanden in Casa de la Mancebía dat zich aan de andere kant van de rivier bevond.
De maandag na Pasen gingen alle mannen en studenten de rivier op om de prostituees opnieuw de stad in te halen. Tijdens hun toch genoten ze volgens de traditie van wijn en hornazo.
Dat is ook de reden waarom men op deze dag steeds hornazo eet. Hornazo is een gebak met een vulling binnenin.
Tía Tula besloot om als activiteit van de week een picknick te organiseren. We boden verschillende soorten hornazo aan. Zo was er bijvoorbeeld hornazo met ham en kaas (mijn persoonlijke favoriet!), maar we boden ook hornazo met tonijn en met vlees aan.

Bijna de hele school was aanwezig op deze activiteit. Na ongeveer 2 uur bijgebabbeld te hebben trokken we met enkele studenten naar de rivier waar we genoten van deconcerten die door plaatselijke artiesten gegeven werden.
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten