Comida. Slechts
één Spaans woord, maar wel een van grote waarde. Spanjaarden en eten is passie
ten top. Desayuno, almuerzo, comida, merienda, tapas, cenar…genoeg termen
om verschillende maaltijden uit te drukken – elk met verschillende gebruiken en
tijden. Loop je rond 4uur een tapasbar binnen, dan ben je zonder twijfel de
enige die aan het eten is – vergezeld door de barman en de tv die goedbedoeld
wat harder wordt gezet om de stilte te verbreken. Ga je dezelfde bar echter een
paar uur later rond 7uur binnen, dan zul je al snel worden opgezogen in de
gezellige drukte en de openhartigheid van de Spanjaarden – niet te vergeten de
bezaaide vloer met witte servetjes (in de meeste barretjes een gewoonte om na
het eten van tapas je hand/mond af te vegen en het servetje op de grond te laten
vallen).
Na een geslaagde eerste tapas op naar de 2e bar! |
Afgelopen vrijdag is een groep studenten van Tía Tula tapas wezen eten tijdens een door de school georganiseerde tapastocht. Een groot succes – door de grootte van de groep (rond de 20) zijn ze zelfs niet aan het bezoeken van een 3e bar gekomen! Bij elke bar hebben studenten verschillende tapas uitgeprobeerd – uiteraard vergezeld door een drankje (of twee…). Een daverend succes, niet alleen om nieuwe vrienden te maken maar ook om de Spaanse cultuur weer een beetje beter te leren proeven! Dat smaakt naar meer...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten