Spaanse talenschool van het jaar in Ierland


In de Spaanse ambassade te Dublin vond 23 mei jongstleden de nationale uitreiking van de Spaanse onderwijsprijzen plaats. Dit evenement wordt elk jaar georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs van het Verenigd Koninkrijk en Ierland om goede scholen en het lesgeven van Spaans in Ierland te stimuleren. Dit jaar was Tía Tula direct betrokken bij de prijzen.

Naast de scholen werden ook de beste studenten van het land bekroond. Aan de hand van de resultaten op de examens voor het Junior Certificate (middelbare school) en het Leaving Certificate (pre-universiteit) werden de winnaars gekozen. De winnaars van dit jaar waren Daniel Coleman (St. Conleth’s College, Dublin) en Michael Angland (Ashton Comprehensive School, Cork).

Uiteraard werd ook de beste talenschool van het land verkozen. Meerdere criteria werden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs vast te leggen. Er werd gekeken naar het aantal inschrijvingen voor ELE cursussen (Spaans als vreemde taal), het gebruik maken van innovatieve methoden, de participatie in internationale projecten met Spaans als voertaal, de zichtbaarheid van de Spaanse taal en cultuur en de naschoolse activiteiten. De winnaar van dit jaar is de Beaumont National School for Girls (Beaumont, Co. Cork). De school heeft hierom twee volledig betaalde zomercursussen Spaans ontvangen te volgen bij Tía Tula en Academia Mester (ook uit Salamanca). De gelukkigen die naar Spanje zullen afreizen zijn Elizabeth Corcoran en Margaret McCarthy (de directrice).

De prijzen werden uitgereikt door S.E.D. Javier Garrigues (Spaans ambassadeur in Dublin)  en D. Gonzalo Ceballos (directeur Spaans toerisme-instituut in Dublin). Veel belangrijke figuren uit de onderwijswereld, nationale agentschappen en talenverenigingen hebben de ceremonie bijgewoond.

Tía Tula wil graag alle winnaars van harte feliciteren! In het bijzonder de Beaumont National School for Girls en de docente Elizabeth Corcoran die wij binnenkort met open armen hopen te ontvangen hier bij Tía Tula.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de pagina van Ministerio de AsuntosExteriores y Cooperación.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten